Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

We hebben fantastisch nieuws; Niels Broszat won afgelopen vrijdag 10 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Niels is één van de Nederlandse kunstenaars die, in het kader van Dutch Art supported by Claudia Sträter, een werk voor ons maakte. We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze talentvolle kunstenaar en kersverse prijswinnaar. We feliciteren hem van harte met deze prijs.

 

In het voorjaar van dit jaar benaderde Ger-Jan de Gilde, het hoofd van onze designafdeling, vier van zijn favoriete kunstenaars, waaronder Niels Broszat. Hij vroeg hem een kunstwerk te maken geïnspireerd op het Pearl Pastel collectiethema. Tijdens deze opdracht van ons vond ook de inzending voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Een prijs waarvoor Niels elk jaar een kunstwerk inzendt. Zijn ingezonden kunstwerk werd verkozen tot een van de vier prijswinnaars en afgelopen vrijdag werd Niels gehuldigd door Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam.

 

Het originele kunstwerk dat hij voor ons project Dutch Art maakte, rouleert dit seizoen in de etalages van Claudia Sträter, waarna het een mooie plek zal krijgen in ons hoofdkantoor in Diemen. En we zijn trots op dit kunstwerk. Met zijn werk, genaamd Kazuifel #007, onderzoekt Niels de zeggingskracht van de middeleeuwse beeldtaal en maakt hij de cirkel tussen kunst en mode rond.

 

Niels Broszat Kazuifel

 

Niels werk Kazuifel #007 en het werk van de andere kunstenaars in het project Dutch Art is door ons in een gelimiteerde oplage gereproduceerd. Ieder werk is uniek genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Op onze website bieden we deze exclusieve reproducties te koop aan. De gehele opbrengst wordt geschonken aan fondsen ter stimulans van de Nederlandse kunst, waaronder stichting Unfair dat jong talent een podium biedt.


Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk van prijswinnaar Niels of een van zijn collega-kunstenaars? Ga dan naar onze DutchArt pagina www.claudiastrater.com/dutchart 

Gerelateerde Artikelen
Focus op verantwoorde en gecertificeerde mohair

Aangezien er steeds meer vragen komen over ons beleid wat betreft mohair, hierbij onze toelichting:

We willen graag transparant zijn over ons MVO-beleid. We gebruiken verschillende dierlijke materialen in de collecties, waaronder mohair. Dit haar is afkomstig van de angorageit. In 2018 bestond de collectie uit 0,16% mohair, voornamelijk verwerkt in knitwear.

Lees meer
Claudia Sträter loves Anna Drijver

De succesvolle merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, met in de hoofdrol actrice Anna Drijver, krijgt een winters vervolg. Met de campagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, die in februari van dit jaar werd gelanceerd, laat het modemerk zien hoe sterk en relevant de collectie is voor de krachtige, zelfbewuste vrouw.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2019

Tijdens Fashion Revolution Week wordt aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Concrete aanleiding voor dit initiatief was de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het doel van Fashion Revolution Week is aandacht vragen voor en geven aan de makers van onze kleding en bewustzijn te creëren bij de consument met de terugkerende vraag Who Made My Clothes?

Lees meer