Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

We hebben fantastisch nieuws; Niels Broszat won afgelopen vrijdag 10 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Niels is één van de Nederlandse kunstenaars die, in het kader van Dutch Art supported by Claudia Sträter, een werk voor ons maakte. We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze talentvolle kunstenaar en kersverse prijswinnaar. We feliciteren hem van harte met deze prijs.

 

In het voorjaar van dit jaar benaderde Ger-Jan de Gilde, het hoofd van onze designafdeling, vier van zijn favoriete kunstenaars, waaronder Niels Broszat. Hij vroeg hem een kunstwerk te maken geïnspireerd op het Pearl Pastel collectiethema. Tijdens deze opdracht van ons vond ook de inzending voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Een prijs waarvoor Niels elk jaar een kunstwerk inzendt. Zijn ingezonden kunstwerk werd verkozen tot een van de vier prijswinnaars en afgelopen vrijdag werd Niels gehuldigd door Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam.

 

Het originele kunstwerk dat hij voor ons project Dutch Art maakte, rouleert dit seizoen in de etalages van Claudia Sträter, waarna het een mooie plek zal krijgen in ons hoofdkantoor in Diemen. En we zijn trots op dit kunstwerk. Met zijn werk, genaamd Kazuifel #007, onderzoekt Niels de zeggingskracht van de middeleeuwse beeldtaal en maakt hij de cirkel tussen kunst en mode rond.

 

Niels Broszat Kazuifel

 

Niels werk Kazuifel #007 en het werk van de andere kunstenaars in het project Dutch Art is door ons in een gelimiteerde oplage gereproduceerd. Ieder werk is uniek genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Op onze website bieden we deze exclusieve reproducties te koop aan. De gehele opbrengst wordt geschonken aan fondsen ter stimulans van de Nederlandse kunst, waaronder stichting Unfair dat jong talent een podium biedt.


Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk van prijswinnaar Niels of een van zijn collega-kunstenaars? Ga dan naar onze DutchArt pagina www.claudiastrater.com/dutchart 

Gerelateerde Artikelen
EMPOWERED BY Claudia Sträter

Persbericht

Claudia Sträter lanceert merkcampagne met actrice Anna Drijver

Claudia Sträter lanceert in februari 2019 de merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter. Met in de hoofdrol: Anna Drijver. EMPOWERED BY Claudia Sträter staat voor vrouwelijke elegantie, authenticiteit en ambitie. Het high end fashion merk herkent deze waarden in de getalenteerde actrice en vroeg haar daarom als gezicht van de campagne. Claudia Sträter wil laten zien hoe sterk en relevant het merk - dat al bijna vijftig jaar bestaat - nog altijd is voor de zelfbewuste, gedreven vrouw. De samenwerking is aangegaan voor de modeseizoenen zomer en winter 2019.

Lees meer
Sustainable Fashion Week

WE CARE Deze week is Sustainable Fashion Week. Een mooi moment om een aantal medewerkers voor te stellen die zich binnen Claudia Sträter met duurzaamheid bezighouden. We kiezen waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen zoals Tencel en gerecycled polyester. Iemand die bijna dagelijks te maken heeft met de keuze van materialen is Head of design Ger-Jan de Gilde. Lees het derde en laatste interview uit de serie hier.

Lees meer
Nieuw bij Claudia Sträter | Charlotte Rhys

Als aanvulling op ons assortiment presenteren wij luxueuze bad-, body- en lifestyleproducten van het merk Charlotte Rhys: een douchegel, hand- en bodylotion, interieurspray en geurkaars. Het Zuid-Afrikaanse merk heeft de bescherming van natuurlijke bronnen en duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een merk met een geweten dus, dat perfect aansluit bij de missie van Claudia Sträter om bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Om u kennis te laten maken met de producten van Charlotte Rhys ontvangt u tijdens de Preview Days een mini set met luxe bad- en bodyproducten bij besteding vanaf €150.

Lees meer