Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

We hebben fantastisch nieuws; Niels Broszat won afgelopen vrijdag 10 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Niels is één van de Nederlandse kunstenaars die, in het kader van Dutch Art supported by Claudia Sträter, een werk voor ons maakte. We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze talentvolle kunstenaar en kersverse prijswinnaar. We feliciteren hem van harte met deze prijs.

 

In het voorjaar van dit jaar benaderde Ger-Jan de Gilde, het hoofd van onze designafdeling, vier van zijn favoriete kunstenaars, waaronder Niels Broszat. Hij vroeg hem een kunstwerk te maken geïnspireerd op het Pearl Pastel collectiethema. Tijdens deze opdracht van ons vond ook de inzending voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Een prijs waarvoor Niels elk jaar een kunstwerk inzendt. Zijn ingezonden kunstwerk werd verkozen tot een van de vier prijswinnaars en afgelopen vrijdag werd Niels gehuldigd door Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam.

 

Het originele kunstwerk dat hij voor ons project Dutch Art maakte, rouleert dit seizoen in de etalages van Claudia Sträter, waarna het een mooie plek zal krijgen in ons hoofdkantoor in Diemen. En we zijn trots op dit kunstwerk. Met zijn werk, genaamd Kazuifel #007, onderzoekt Niels de zeggingskracht van de middeleeuwse beeldtaal en maakt hij de cirkel tussen kunst en mode rond.

 

Niels Broszat Kazuifel

 

Niels werk Kazuifel #007 en het werk van de andere kunstenaars in het project Dutch Art is door ons in een gelimiteerde oplage gereproduceerd. Ieder werk is uniek genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Op onze website bieden we deze exclusieve reproducties te koop aan. De gehele opbrengst wordt geschonken aan fondsen ter stimulans van de Nederlandse kunst, waaronder stichting Unfair dat jong talent een podium biedt.


Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk van prijswinnaar Niels of een van zijn collega-kunstenaars? Ga dan naar onze DutchArt pagina www.claudiastrater.com/dutchart 

Gerelateerde Artikelen
Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Lees meer
Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Op dinsdag 8 mei 2018 vindt de feestelijke opening plaats van de Claudia Sträter vintage store Share your Clothes in het Centraal Station in Amsterdam. Tijdens dit event presenteren studenten van het Amsterdam Fashion Institute hun visie op de vintage collectie.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2018

Bij Claudia Sträter nemen we verantwoordelijkheid voor de ecologische en sociale impact van onze producten. Sinds 2015 zijn we aangesloten bij de Fair Wear Foundation en zetten we stappen om de arbeidsomstandigheden op de werkvloer te verbeteren. We beseffen dat dit een langdurig en soms ingewikkeld proces is, maar we laten ons hierdoor niet weerhouden. We blijven vol energie verbeteringen doorvoeren om op die manier vooruitgang te boeken. Onze lokale CSR-manager Chris Chusinkei uit China is een van de mensen die ons hierbij helpt.

Lees meer