Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

We hebben fantastisch nieuws; Niels Broszat won afgelopen vrijdag 10 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Niels is één van de Nederlandse kunstenaars die, in het kader van Dutch Art supported by Claudia Sträter, een werk voor ons maakte. We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze talentvolle kunstenaar en kersverse prijswinnaar. We feliciteren hem van harte met deze prijs.

 

In het voorjaar van dit jaar benaderde Ger-Jan de Gilde, het hoofd van onze designafdeling, vier van zijn favoriete kunstenaars, waaronder Niels Broszat. Hij vroeg hem een kunstwerk te maken geïnspireerd op het Pearl Pastel collectiethema. Tijdens deze opdracht van ons vond ook de inzending voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Een prijs waarvoor Niels elk jaar een kunstwerk inzendt. Zijn ingezonden kunstwerk werd verkozen tot een van de vier prijswinnaars en afgelopen vrijdag werd Niels gehuldigd door Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam.

 

Het originele kunstwerk dat hij voor ons project Dutch Art maakte, rouleert dit seizoen in de etalages van Claudia Sträter, waarna het een mooie plek zal krijgen in ons hoofdkantoor in Diemen. En we zijn trots op dit kunstwerk. Met zijn werk, genaamd Kazuifel #007, onderzoekt Niels de zeggingskracht van de middeleeuwse beeldtaal en maakt hij de cirkel tussen kunst en mode rond.

 

Niels Broszat Kazuifel

 

Niels werk Kazuifel #007 en het werk van de andere kunstenaars in het project Dutch Art is door ons in een gelimiteerde oplage gereproduceerd. Ieder werk is uniek genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Op onze website bieden we deze exclusieve reproducties te koop aan. De gehele opbrengst wordt geschonken aan fondsen ter stimulans van de Nederlandse kunst, waaronder stichting Unfair dat jong talent een podium biedt.


Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk van prijswinnaar Niels of een van zijn collega-kunstenaars? Ga dan naar onze DutchArt pagina www.claudiastrater.com/dutchart 

Gerelateerde Artikelen
Fashion Revolution Week 2018

We vinden het belangrijk dat onze collecties worden gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden. Daarom hebben we het convenant Duurzame Kleding en Textiel getekend en zijn we sinds 2015 lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie controleert de arbeidsomstandigheden in de ateliers op acht internationaal afgesproken normen. FNG, het moederbedrijf van Claudia Sträter, heeft daarom in 2017 lokale CSR-managers (CSR staat voor Corporate Social Responsibility) aangesteld om ervoor te zorgen dat deze normen worden geïmplementeerd. Een van hen is de Indiase Pooja Singh.

Lees meer
Art of Business

Claudia Sträter en business looks, dat is zonder twijfel een match. Een match die ook nog eens een sympathieke bijdrage levert aan het goede doel. Met elke aankoop uit de Art of Business collectie steunt u de stichting Dress for Success. 

Lees meer
Claudia Sträter schenkt €5000,- aan stichting Unfair

In het kader van onze actie 'Dutch Art Art supported by Claudia Sträter' hebben talentvolle kunstenaars in opdracht van Head of Design, Ger-Jan de Gilde, een kunstwerk gemaakt, geïnspireerd op onze collectie.  

Lees meer