Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

Niels Broszat wint Koninklijke kunst prijs

We hebben fantastisch nieuws; Niels Broszat won afgelopen vrijdag 10 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Niels is één van de Nederlandse kunstenaars die, in het kader van Dutch Art supported by Claudia Sträter, een werk voor ons maakte. We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze talentvolle kunstenaar en kersverse prijswinnaar. We feliciteren hem van harte met deze prijs.

 

In het voorjaar van dit jaar benaderde Ger-Jan de Gilde, het hoofd van onze designafdeling, vier van zijn favoriete kunstenaars, waaronder Niels Broszat. Hij vroeg hem een kunstwerk te maken geïnspireerd op het Pearl Pastel collectiethema. Tijdens deze opdracht van ons vond ook de inzending voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Een prijs waarvoor Niels elk jaar een kunstwerk inzendt. Zijn ingezonden kunstwerk werd verkozen tot een van de vier prijswinnaars en afgelopen vrijdag werd Niels gehuldigd door Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam.

 

Het originele kunstwerk dat hij voor ons project Dutch Art maakte, rouleert dit seizoen in de etalages van Claudia Sträter, waarna het een mooie plek zal krijgen in ons hoofdkantoor in Diemen. En we zijn trots op dit kunstwerk. Met zijn werk, genaamd Kazuifel #007, onderzoekt Niels de zeggingskracht van de middeleeuwse beeldtaal en maakt hij de cirkel tussen kunst en mode rond.

 

Niels Broszat Kazuifel

 

Niels werk Kazuifel #007 en het werk van de andere kunstenaars in het project Dutch Art is door ons in een gelimiteerde oplage gereproduceerd. Ieder werk is uniek genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Op onze website bieden we deze exclusieve reproducties te koop aan. De gehele opbrengst wordt geschonken aan fondsen ter stimulans van de Nederlandse kunst, waaronder stichting Unfair dat jong talent een podium biedt.


Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk van prijswinnaar Niels of een van zijn collega-kunstenaars? Ga dan naar onze DutchArt pagina www.claudiastrater.com/dutchart 

Gerelateerde Artikelen
Sustainable Fashion Week

WE CARE Deze week is Sustainable Fashion Week. Een mooi moment om een aantal medewerkers voor te stellen die zich binnen Claudia Sträter met duurzaamheid bezighouden. We kiezen waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen zoals Tencel en gerecycled polyester. Iemand die bijna dagelijks te maken heeft met de keuze van materialen is Head of design Ger-Jan de Gilde. Lees het derde en laatste interview uit de serie hier.

Lees meer
Nieuw bij Claudia Sträter | Charlotte Rhys

Als aanvulling op ons assortiment presenteren wij luxueuze bad-, body- en lifestyleproducten van het merk Charlotte Rhys: een douchegel, hand- en bodylotion, interieurspray en geurkaars. Het Zuid-Afrikaanse merk heeft de bescherming van natuurlijke bronnen en duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Een merk met een geweten dus, dat perfect aansluit bij de missie van Claudia Sträter om bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Om u kennis te laten maken met de producten van Charlotte Rhys ontvangt u tijdens de Preview Days een mini set met luxe bad- en bodyproducten bij besteding vanaf €150.

Lees meer
Waste2Wear | Ocean Plastic Project

In de winkels van zusterlabels Expresso, Promiss, Steps en Claudia Sträter zijn dit modeseizoen - herfst/winter 2018 - fashion items te vinden die hebben bijgedragen aan het verkleinen van de gigantische plastic afvalberg. Twee miljoen plastic flesjes zijn door het Waste2Wear | Ocean Plastic Project waaraan deze merken deelnemen niet in het milieu achtergebleven of in de verbrandingsoven terechtgekomen. Het doel van dit project is met concrete oplossingen het bewustzijn dat het anders kan te vergroten.

Lees meer