Studenten van ArtEZ 'redesignen' vintage Claudia Sträter

Studenten van ArtEZ 'redesignen' vintage Claudia Sträter

Studenten van Fashion Design van ArtEZ ontwerpen een nieuwe damesoutfit van Claudia Sträter vintage kleding.

 

Claudia Sträter & ArtEZ

Claudia Sträter ondersteunt jong design talent door hen een kans te geven om binnen een week een eigen signatuur, in een nieuw ontwerp, te geven aan zeven vintage kledingstukken van Claudia Sträter. De kledingstukken variëren van een Claudia Sträter skipak of retro blouses van Copines uit de jaren ’70 tot aan oversized regenjassen van Maura uit de jaren ’80 en zijden blouses van de laatste collectie.

 

Design wedstrijd

In de week van 9 t/m 13 september hebben 2e jaars studenten Fashion Design van ArtEZ vijf dagen de tijd om van zeven ingeleverde kledingstukken een geheel nieuwe outfit te maken.

 

Dutch Design Week

Tijdens het redesign traject maken de studenten, voor het  nieuwe ontwerp, enkel gebruik van de stoffen waaruit deze kledingstukken bestaan, er mogen geen nieuwe stoffen aan het ontwerp worden toegevoegd. In het proces mogen de stoffen worden bewerkt en kunnen er fournituren worden toegevoegd. Het uiteindelijke ontwerp wordt beoordeeld door een vakkundige jury (Charlotte Bik, directeur Fashion & Product Design, Matthijs Boelee, Hoofddocent ArtEZ en Ger-Jan de Gilde, Hoofd design Claudia Sträter) en het telt mee als volwaardig vak in het begin van het 2e jaar van de masteropleiding Fashion Design in Arnhem. De studenten van de vijf beste ontwerpen winnen een fotoshoot met een bekende (fashion) fotograaf. De beste vijf geredesignde outfits worden eerst getoond in de etalage van Claudia Sträter voordat ze naar de Dutch Design Week in Eindhoven gaan. Tijdens de Dutch Design Week, 19 t/m 27 oktober 2013, worden alle ontwerpen van de 2e jaars studenten tentoongesteld op locatie in samenwerking met ArtEZ.

Gerelateerde Artikelen
Active Elegance

Claudia Sträter trapt het nieuwe seizoen af met pittige belijningen en innovatieve materialen.

Lees meer
Leopard de Luxe

Claudia Sträter geeft graag een avontuurlijke draai aan klassieke mode-ingrediënten. 

Lees meer
Dramatic Brocade

Het thema Dramatic Brocade toont de liefde van Claudia Sträter voor vakmanschap in optima forma.

Lees meer