Charcoal Classic

Charcoal Classic

Claudia Sträter staat bekend als een verfijnd damesmerk met ontwerpen en pasvormen waarin het vrouwelijke silhouet centraal staat. In de nieuwe Herfst/Winter 2014 collectie genaamd “Charcoal Classic” verkenden we de grenzen door ons volop te laten inspireren door klassieke mannenpakken.

 

De vertaling is uiterst vrouwelijk en subtiel. Uitgesproken mannenmode-elementen zoals de krijtstreep, krachtige silhouetten en voornamelijk wollen materialen hebben we vertaald naar modieuze damesitems.

We combineerden deze elementen met kantpatronen in prints en op stoffen. De klassieke ruitjes en ‘pinstripes’ zijn actueel vertaald naar breisels en comfortabele wollen stretchmaterialen. Het kleurpalet is een mooie melange van grijstonen en zwart.

 

Een van de eyecatchers in deze collectie is een luxe wollen trenchcoat met een degradé kleurverloop van lichtgrijs boven naar donkergrijs onderaan. Verder is een overvloed aan stijlvolle pantalons en blazers in verschillende fits te ontdekken, mooie wollen jurkjes en een breed scala aan luxe leren accessoires die deze krachtige look afmaken.

 

Wel zo fijn aan deze collectie is dat de items moeiteloos met elkaar te combineren zijn door het minimalistische kleurenpalet. De luxe materialen matchen mooi onderling. Bekijk voor meer inspiratie ook eens het lookbook, dat hier te vinden is.

Gerelateerde Artikelen
Leopard de Luxe

Claudia Sträter geeft graag een avontuurlijke draai aan klassieke mode-ingrediënten. 

Lees meer
Dramatic Brocade

Het thema Dramatic Brocade toont de liefde van Claudia Sträter voor vakmanschap in optima forma.

Lees meer
Treasure Tones
Zoals de naam al doet vermoeden wordt het thema Treasure Tones ingekleurd door verleidelijke schakeringen van edelstenen en mineralen als topaas en amethist.
Lees meer