Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Feestelijke opening vintage store Share your Clothes

Op dinsdag 8 mei 2018 vindt de feestelijke opening plaats van de Claudia Sträter vintage store Share your Clothes in het Centraal Station in Amsterdam. Tijdens dit event presenteren studenten van het Amsterdam Fashion Institute hun visie op de vintage collectie.

Vintage fashion show

Claudia Sträter vroeg studenten van AMFI om looks samen te stellen met Claudia Sträter items uit de vintage store. Tweedejaars design studenten Cornel Doornebosch, Miriam Scheller en Carlotta Weil namen de uitdaging aan. Zij lieten hun creativiteit los op de vintage collectie en zullen, samen met mede-student en manspeaker Omar van Dok, hun creaties en bijbehorende visie presenteren in de vorm van vintage fashion shows tijdens de opening.

De opening vindt plaats op dinsdag 8 mei van 14.00 tot 18.00 uur, met een vintage fashion show om 15.00 uur en een vintage fashion show om 17.00 uur. De winkel Share your Clothes heropende onlangs op een bijzondere locatie: Lil’ Amsterdam, een verzameling pop-up stores in de Amstelpassage aan de oostzijde van het Centraal Station in Amsterdam.

Iconische items

Claudia Sträter staat al bijna 50 jaar voor een duidelijk herkenbaar handschrift; vrouwelijk en stijlvol, met een elegante belijning en oog voor detail. Mode moet de persoonlijkheid onderstrepen en voldoende speelruimte bieden voor de individuele interpretatie. Dat kan met nieuwe kleding, maar zeker ook met vintage stukken. Claudia Sträter items kunnen door de tijdloze klasse en kwalitatieve stoffen vaak prima een tweede en zelfs derde leven hebben. In de vintage store Share your Clothes worden Claudia Sträter stukken uit de jaren 70 tot de jaren 00 verzameld en opnieuw verkocht. Share, buy, be special!

Meer informatie over het Share your Clothes concept is te lezen op www.claudiastrater.com/shareyourclothes

Gerelateerde Artikelen
AND THE WINNER IS… CLAUDIA STRÄTER!

Claudia Sträter won deze week de publieksprijs in de categorie Retail Evolution bij de Dutch Retail Experience Awards in het sfeervolle Machinegebouw van de Westergasfabriek in Amsterdam. De Dutch Retail Experience Awards is een landelijke retailprijs voor modezaken, in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Claudia Sträter won de Retail Evolution Award met name vanwege onze focus op duurzaamheid! Het was een feestje. We willen iedereen die heeft gestemd bedanken en delen hier graag het juryrapport:

Lees meer
Leerwerkbedrijf in Hoorn

Claudia Sträter zocht naar een Nederlandse opdrachtnemer om een deel van de kledinglijn in eigen land te produceren. Die is gevonden! We kwamen in contact met WerkSaam Westfriesland en Leviaan Participatie. Deze organisaties startten gezamenlijk een naaiatelier in Hoorn, mede voor Claudia Sträter. In het naaiatelier, met de status van een erkend leerwerkbedrijf, doen werkzoekenden met een uitkering arbeidsritme en werkervaring op. Claudia Sträter creëert met dit project werkgelegenheid voor deze groep. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van talent en het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt.

Lees meer
Claudia Sträter & duurzaamheid

Claudia Sträter wil graag bijdragen aan een meer duurzame wereld en kiest daarom waar mogelijk voor verantwoord geproduceerde materialen. De kledingstukken die Claudia Sträter vervaardigt van de milieubewuste stoffen zijn in de winkel altijd gemakkelijk te herkennen aan het eco-friendly label.

Lees meer