Claudia Sträter X Vouch

Claudia Sträter X Vouch

Art Inspired

Claudia Sträter draagt kunst en vormgeving een warm hart toe. Voor het modeseizoen zomer 2019 vroeg Head of Design Ger-Jan de Gilde vier mode-illustratoren, allen ArtEZ alumni, een illustratie te maken geïnspireerd op de thema’s uit de collectie. Deze illustraties zijn verwerkt tot exclusieve shawls die in de winkel en de webshop zijn verkocht. De opbrengst wordt geschonken aan non-profit organisaties die het werk van kunstenaars ondersteunen, waaronder Vouch.

Onlangs vond in Loods 6 in Amsterdam de eerste editie van kunstforum Vouch plaats. Vouch is een nieuw initiatief voor rechtstreeks contact tussen kunstenaars en geïnteresseerden. De keten van kunstenaars en hun netwerk van liefhebbers vormt samen Vouch. Gedurende de expositie konden bezoekers een rondleiding krijgen door een van de deelnemende kunstenaars.

Tijdens de opening op 4 april j.l. overhandigde Ger-Jan de Gilde een cheque ter waarde van €2500 aan de organisator van Vouch. Claudia Sträter verbindt zich graag aan Vouch en haar doelstelling om mensen deelgenoot te maken van verrassende hedendaagse kunst op een exclusieve en persoonlijke manier.

Meer informatie over Vouch en alle deelnemende kunstenaars is te vinden op www.vouch.nu

Barbara Polderman, textiel beeld, Roots 

Gerelateerde Artikelen
Focus op verantwoorde en gecertificeerde mohair

Aangezien er steeds meer vragen komen over ons beleid wat betreft mohair, hierbij onze toelichting:

We willen graag transparant zijn over ons MVO-beleid. We gebruiken verschillende dierlijke materialen in de collecties, waaronder mohair. Dit haar is afkomstig van de angorageit. In 2018 bestond de collectie uit 0,16% mohair, voornamelijk verwerkt in knitwear.

Lees meer
Claudia Sträter loves Anna Drijver

De succesvolle merkcampagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, met in de hoofdrol actrice Anna Drijver, krijgt een winters vervolg. Met de campagne EMPOWERED BY Claudia Sträter, die in februari van dit jaar werd gelanceerd, laat het modemerk zien hoe sterk en relevant de collectie is voor de krachtige, zelfbewuste vrouw.

Lees meer
Fashion Revolution Week 2019

Tijdens Fashion Revolution Week wordt aandacht gevraagd voor de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Concrete aanleiding voor dit initiatief was de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh in 2013. Het doel van Fashion Revolution Week is aandacht vragen voor en geven aan de makers van onze kleding en bewustzijn te creëren bij de consument met de terugkerende vraag Who Made My Clothes?

Lees meer