Winter 2014

Winter 2014

De winter 2014 collectie is ontworpen rond vier uiteenlopende thema's, van tartan-ruit tot dierenprints en van zachte pastelkleuren tot krachtige mannenpakken met een vrouwelijke twist. Een gevarieerd beeld, maar tegelijkertijd onmiskenbaar Claudia Sträter door het gebruik van luxe materialen, gedetailleerde afwerkingen en de perfecte pasvorm.

 

CHECK DELUXE

In het eerste thema staat de ruit centraal. De klassieke ‘tartan’ is gecombineerd met speelse tie-dye effecten, en een simpele ‘argyle’ ruit krijgt een pittige twist door de combinatie met leer. De ontwerpen laten ’80 invloeden zien en zelfs een licht vleugje punk. Alles komt samen in een sterke look, in de kleuren zwart, wit, rood en geel. Neem een kijkje in het lookbook.

 

AMAZING AMAZON

Het thema Amazing Amazon is een warm verhaal, uitgevoerd in een kleurenpalet van camel, zand en cognac gecombineerd met zwart. Verschillende dierenprints worden onderling gecombineerd tot een spannend geheel, en de grenzen zijn nog meer opgezocht door deze schilderachtige patronen te combineren met de grafische colour blocking trend. Van luipaard tot slang of tijger; alles komt voorbij. Een van de favoriete looks in dit thema is een blazer in allover jaquard dierenpatroon met bijpassende pantalon. Bekijk de Amazing Amazon collectie in het lookbook.

 

PEARL PASTEL

Pearl Pastel is ‘all about comfort’. Lichte materialen en een comfortabele pasvorm in een kleurpalet van zachte pasteltonen. Als contrast wordt er in dit thema een vertaling van verschillende camouflageprints gemaakt, geheel uitgevoerd in pastel, gecombineerd met accenten in midden- en donkerblauw. Binnen dit thema valt ook de eyecatcher van dit seizoen: een grote ‘fake fur’ bontjas in een prachtige vergrijsde toon, heerlijk zacht en ‘woonachtig’ qua pasvorm. Nieuwsgierig? Bekijk dan het lookbook.

 

CHARCOAL CLASSIC

In het laatste thema binnen de Winter 2014 collectie, Charcoal Classic, worden de krachtige elementen in klassieke mannenpakken als inspiratie gebruikt.

De vertaling is echter uiterst vrouwelijk en subtiel, in een mooie melange van grijstonen en zwart. Om de vrouwelijkheid te benadrukken zijn er kantpatronen in print en stof toegevoegd. Ook de klassieke ruitjes en ‘pinstripes’ zijn actueel vertaald in breisels en comfortabele wollen stretchmaterialen. Een van de favoriete items in deze look is een prachtige ‘degradé’ wollen trenchcoat die in kleur overloopt van lichtgrijs naar donkergrijs. Bekijk de collectie in het lookbook.

 

De nieuwe wintercollectie is vanaf juli 2014 verkrijgbaar bij alle Claudia Sträter winkels in Nederland, België en Luxemburg en in de webshop van Claudia Sträter.

Gerelateerde Artikelen
Duurzaam DENIM van Claudia Sträter

De kwalitatieve kleding van Claudia Sträter heeft een lange levensduur. Dat is op zich al duurzaam, maar we willen meer doen om de sociale en ecologische impact van onze producten te beperken. Met de nieuwe lijn sustainable jeans is hierin weer een stap gezet.

Lees meer
Preview Days

Tijdens PREVIEW DAYS ontdekt u de nieuwste modethema’s uit de collectie zomer 2019. Dit is hét moment voor een frisse update van uw garderobe. Laat u verrassen door de uitgesproken kleuren, nieuwe silhouetten en luxe materialen van dit seizoen.

Lees meer
Catwalk of the Season

Tijdens Catwalk of the Season ontdekt u de nieuwste modethema’s uit de collectie winter 2018. Verheug u op eigenzinnige kleuren, rijke materialen en heerlijk omhullende vormen.

Lees meer