Paint A Porter

Kunstwerken van Evi Vingerling vertaald naar twee unieke shawls
 

Ontelbare potten en tubes met verf, een arsenaal aan kwasten en een maagdelijk wit doek. Kunstenaar Evi Vingerling creëerde in opdracht van Claudia Sträter een paar schilderwerken, geïnspireerd op de modethema’s Sahara Style en het meer uitbundige Tropical Flower.

In onderstaande Behind the Scenes video vertelt Evi over haar inspiratie en techniek. Ze werkt met dunne lagen verf op waterbasis. Haar stijl oogt eenvoudig, met transparante kleurvlakken en patroonachtige afbeeldingen van wat haar raakt. Ze schept als het ware een ongrijpbare werkelijkheid.

Claudia Sträter vertaalde haar schilderdoeken naar twee zijden shawls die in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn. Het resultaat is draagbare kunst: Paint à Porter. De opbrengst van de shawls schenken we aan fondsen die Nederlandse kunstenaars ondersteunen, zoals Unfair dat jong talent een podium biedt.

Benieuwd hoe deze productie tot stand kwam? Bekijk hieronder de Behind the Scenes video. 

 

 • Shawl geïnspireerd op Sahara Style
  Buy
  SHAWL VAN 100% ZIJDE
  80 X 200 CM
  € 79,95
  Evi Vingerling
  EVI VINGERLINGzonder titel, 2015, gouache en acryl op linnen, 100 x 120 cm
  Kunstwerk Sahara Style
 • Shawl Tropical Flower
  Buy
  SHAWL VAN 100% ZIJDE
  80 X 200 CM
  € 79,95
  Kunstwerk Evi Vingerling
  EVI VINGERLINGzonder titel, 2015, gouache en acryl op linnen, 100 x 80 cm
  Imagebeeld Tropical Flower

OVER EVI VINGERLING

Evi Vingerling studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar schilderkunst is geen eenduidige afbeelding van een fictieve wereld, maar veeleer ingetogen uitspattingen op doek. Ze exposeerde eerder al in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Stedelijk Museum in ’s Hertogenbosch en de Kunsthal in Rotterdam. In 2012 won ze de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Momenteel woont en werkt Evi in Eindhoven.