Art of Fashion - Claudia Sträter

Louise te Poele fotografeert Claudia Sträter zomercollectie 2016 

Kunst en mode. Het blijft een mooie cross-over. The Art of Fashion zit dan ook verweven in de zomercollectie 2016. "Kunst weerspiegelt net als mode de tijd waarin we leven", licht Hoofd Design Ger-Jan de Gilde toe. "Ik laat mij dan ook graag inspireren door de wereld om mij heen". 

Deze keer - net als bij de vorige collectie - geen klassiek modefotograaf maar beeldend kunstenaar Louise te Poele die aan de slag mocht met de collectiethema's. "Louise staat bekend om haar adembenemende fotografie. Haar werk is realistisch en tegelijk poëtisch", aldus Ger-Jan.

Louise te Poele ontwikkelde vier eigenzinnige modebeelden en vier stillevens. Ze werkt niet met fotomodellen maar met poppen die ze kleedt in zomerse musthaves en afstylet met bijzondere attributen. Op de stillevens prijken accessoires als tassen, kettingen, schoenen en shawls waardoor een nieuw en verrassend beeld ontstaat. 

Benieuwd hoe deze productie tot stand kwam? Bekijk hieronder de Behind the Scenes video.  

 

OVER LOUISE TE POELE

Louise te Poele studeerde in 2008 af aan ArtEZ Arnhem. Bij haar medestudenten en docenten viel ze als beeldend kunstenaar op door haar uitgesproken fotografie. Naast werk in opdracht maakt Louise ook vrij werk, foto’s van stillevens en portretten waarin ze tekent. Haar werken hebben de uitstraling tussen een schilderij en foto in. Ze exposeerde eerder al in Berlijn, New York en Hong Kong en Museum Arnhem nam een aantal werken op in de vaste collectie. Momenteel ontwerpt ze een nieuwe reeks stillevens, polariods en potretten die later dit jaar getoond zullen worden. Louise woont en werkt in Arnhem.

 

Image Go Graphic     Image Sahara Style     Image Dress up Denim     Image Tropical Flower