Store locator

ONZE WINKELS


In 1970 bundelen het Utrechtse Claudia Mode en Modehuis Sträter uit Amsterdam hun krachten. Ze gaan samen verder onder de naam Claudia Sträter. 

Sinds de oprichting maakt het eigenzinnige merk een razendsnelle groei door. Alle Claudia Sträter filialen worden voortdurend gestyled in het door Claudia Sträter zelf ontwikkelde winkelconcept: duidelijk, overzichtelijk en ruimtelijk. Nu, in 2020 heeft Claudia Sträter 29 eigen winkels, 10 shop in shops en 2 outlets in Nederland, 3 winkels en 9 shop in shops in België, één winkel in Luxemburg en één winkel in Duitsland.

ONZE WINKELS IN NEDERLAND


ALKMAAR - 1975

In 2000 is het filiaal Alkmaar verbouwd naar ontwerp van Liesbeth van der Pol. Opvallend is de hoge entree, verkregen door opoffering van de eerste etage. De hoge entree creëert veel ruimte en licht waardoor er een rustige uitstraling ontstaat.

AMERSFOORT - 2014

In 2014 is Claudia Sträter geland in de historische stad Amersfoort. Een mooie centrale plaats tussen het centrum van Nederland en het oosten van het land. Tussen de grachten, gezellige pleinen en knusse straatjes is het pand van Claudia Sträter gevestigd. Een oud hoekpand is aan een totale renovatie onderworpen waar een stukje vrij gemaakte muur heel duidelijk de verschillende stadia van de voorgaande decennia laat zien.
Modern met oog voor de historie, een bekende combinatie van de Claudia Sträter winkels.

AMSTELVEEN - 1998

Bij de ontwikkeling van het Stadshart Amstelveen in 1998 kreeg Claudia Sträter de kans om een duidelijke eigen plek te creëren in het gebied. Dat is een succesvolle zet geweest. Onder leiding van architect Liesbeth van der Pol is er een schitterende winkel ontwikkeld welke zich tot een duidelijke herkenbare vaste waarde in het centrum van Amstelveen heeft ontwikkeld. In 2012 heeft het filiaal er een tweede ingang bij gekregen, evenals een heuse rustgevende plantenwand.

AMSTERDAM BEETHOVENSTRAAT - 1972

Claudia Sträter in de Beethovenstraat is één van de filialen die is ingericht naar het concept van Liesbeth van der Pol. De winkel heeft een speelse indeling door de hoogteverschillen en wordt mede daarom gekenmerkt door een heel eigen karakter. Claudia Sträter hoort op de Beethovenstraat echt thuis. Het filiaal was indertijd al beroemd als Grande Boutique Peter Jongmans. Het was een begrip in de modewereld en daarmee een waardige locatie voor Claudia Sträter.

AMSTERDAM CENTRAAL STATION - 2015

1 juni 2015, een gedenkwaardige dag omdat we vanaf dan ook een vestiging hebben op het Amsterdam Centraal Station. Het grootste station van Nederland met meer dagelijkse passanten dan Schiphol. Een kruispunt tussen alle soorten van vervoer die je kunt bedenken. Een combinatie van reizen, winkelen en relaxen. Natuurlijk hoort daar een Claudia Sträter thuis, dicht bij haar klanten. Een niet te grote winkel, maar wel een winkel waar het gehele assortiment wordt aangeboden, al dan niet indirect via de moderne technische middelen. Ruime openingstijden, 7 dagen in de week geopend. Kortom, wij zijn er wanneer de klant dat wenst. Een en ander vergt een tip-top logistiek proces, een uitdaging maar ook een voorbode voor de toekomst met al haar veranderingen.

AMSTERDAM KALVERSTRAAT - 1971

Het eerste Claudia Sträter filiaal in de Kalverstraat is in 1971 ontstaan vanuit de fusie tussen Claudia Mode en Modehuis Sträter. In maart 2018 verhuist het filiaal van het oorspronkelijke hoekpand in de Kalverstraat naar een locatie schuin aan de overkant in de bekendste winkelstraat van Nederland. In lijn met het in 2017 aangepaste winkelconcept worden de staanders vervangen door een ritme van smalle rechthoekige profielen van rvs, waartussen de hangstangen van de collectie op verschillende hoogtes toepasbaar zijn. De hoogte van de ruimte wordt door de lijnen benadrukt. De houten vloer heeft een grey wash finish gekregen. De plantenwand die in veel winkels is toegepast, is hier vervangen door panelen van IJslands mos. Deze wanden zijn op maat te vormen en kunnen voorzien worden van een logo. Het meubilair bestaat uit verschillende losse rekjes en presentatietafels, zodat er veelvuldig en actief met de presentatie gevarieerd kan worden. De hele winkel is voorzien van ledverlichting.

APELDOORN - 2011

Recent toegevoegd aan de retail-tak van Claudia Sträter. Met Apeldoorn wordt de driehoek van het Oosten een feit. Gebouwd naar het nieuwste concept met als eyecatcher de groene planten wand tussen de wengékleur houten vloer en het witte meubilair. Een rustige omgeving waar de kleding mooi in presenteert.

ARNHEM - 1987

Tijdens de relocatie in 2001 naar de Bakkersstraat is het prachtige pand indrukwekkend verbouwd naar idee van Liesbeth van der Pol. Een schitterende serre voorziet de winkel van mooi licht. Het glazen dak verbindt de verschillende delen als een plein.

BREDA - 1998

De verbouwing van 2013 van dit monumentale pand heeft de pui naar voren gebracht. Hierdoor komt de frontzijde beter tot zijn recht. De toevoeging van de plantenwand en de combinatie van de kleuren wengé groen en wit geven het filiaal een frisse uitstraling. De basis van het concept van architect van der Pol is natuurlijk onaangetast gebleven.

DEN BOSCH - 2005

Architect Liesbeth van der Pol bedacht de connectie met het pand aan de Kerkstraat. De verbinding brengt een speelse hoek in het pand en trekt de nieuwsgierigheid. De mooie hoogte zorgt voor het ruimtelijk effect. De Kerkstraat in Den Bosch, echt een straat voor Claudia Sträter.

DEN HAAG - 1978

Even is er overwogen een relocatie van filiaal Den Haag te doen. Een stad als Den Haag verdient een Claudia Sträter van een bepaald formaat. De oplossing is gevonden in het toevoegen van een serre tijdens de verbouwing van 1999 naar concept van Liesbeth van der Pol. Tevens geeft dit de mogelijkheid tot een kijkje naar de originele stadse muren van de omgeving. De hoogte van het filiaal is een typisch terugkomend element van het concept.

EINDHOVEN - 1987

In 2001 grondig verbouwd naar het concept van Liesbeth van der Pol. In de vijfde stad van Nederland hoort een Claudia Sträter, en dan nog wel op de Rechte straat. De lichtkoepel geeft de winkel een ruimere blik.

ENSCHEDE - 2017

Al een tijd heeft Claudia Sträter Enschede op het oog. Aangezien de stad een enorme ontwikkeling meemaakt, is het nu tijd om Enschede in te stappen. Een nieuwe winkel op een goede locatie.

GRONINGEN - 2002

Een schitterend pand, als één van de laatste uit de reeks van architect Liesbeth van der Pol. Het pand heeft met de verbouwing de allure gekregen die het verdient. Zeer ruim opgezet, prachtige vloeren met een schitterende vide in een hoge ruimte. Een architectonisch pronkstuk.

HAARLEM - 1970

Vanuit een fusie van Claudia Mode en Modehuis Sträter in 1970 het tweede filiaal van Claudia Sträter. In 1975 gerecoleerd naar de Grote Houtstraat. In 2000 verbouwd door Liesbeth van der Pol. De voorzijde van het pand is voorzien van een grote pui en aan de achterkant heeft de winkel een glaswand die de binnentuin ontsluit. Mooie doorkijken met prachtig licht.

HEEMSTEDE - 2013

Heemstede heeft lang op het verlanglijstje van Claudia Sträter gestaan. Uiteindelijk is dit filiaal in 2013 toegevoegd. Het in principe donkere pand heeft door de ingebrachte lichtkoepel een frisse lichte optiek. De plantenwand, de wengé kleurige houtenvloer en het gebruik van wit meubilair bepalen het winkelconcept.

HILVERSUM - 1981

In 2002 verbouwd door Liesbeth van der Pol. Kenmerkend zijn het hoge plafond en de daarmee gepaard gaande typische pui. De achtermuur bestaat uit glas met een kijk op de kleine binnenplaats. Ook dit geeft lucht, ruimte en een mooi licht.

HOORN - 2013

Dit mooie rustieke havenstadje heeft naast een pittoreske uitstraling ook een volwassen centrum met een goed aanbod van de betere winkels. In het groeiscenario van Claudia Sträter kan Hoorn dus niet worden overgeslagen. Aan de hoofdstraat gelegen is het oude Free Record Shop pand in augustus/september 2013 grondig verbouwd. Tevens ontbreekt de groenwand niet, het is wel het filiaal met de eerste moswand. Een plantenwand die geen verzorging behoeft. De vochtigheid uit de lucht en het licht voorzien het mos van voldoende energie. Daarnaast groeit het mos in de poolstreken vanzelf weer aan dus een milieuvriendelijke decoratie.

LAREN - 1995

Een klein schattig oud pandje in het pittoreske Laren. In 2004 vergroot tijdens de verbouwing door architect Liesbeth van der Pol. De ingebrachte lichtkoepel geeft de nodige ruimte. Inmiddels heeft Claudia Sträter zich een vaste positie verworven in Laren, aan de Brink.

MAASTRICHT - 1985

Na in 1993 te zijn verbouwd vond in 2003 de tweede verbouwing plaats. Liesbeth van der Pol heeft met haar toen inmiddels vaste elementen het filiaal tot één van de meest aansprekende winkels in Maastricht verbouwd. Het glazen dak geeft uitzicht op de eeuwenoude muren van de omliggende panden. Tevens is het oude emaillefabriekje van weleer bij de winkel getrokken. Moderniteit met respect voor het verleden. Indrukwekkend.

NIJMEGEN - 1979

In 2000 is Claudia Sträter Nijmegen verhuisd naar de Mariekenstraat. Ook deze winkel is opgezet volgens het concept van Liesbeth van der Pol. Vooral de wand achter de kassa in het midden van de winkel zijn opvallend,
evenals de brede etalage.

NOORDWIJK - 2010

Deze winkel is ingericht naar idee van Leo van de Polder. De eerste winkel met een scherm waarop de beelden van de catwalk worden getoond ter inspiratie.De winkel bestaat uit twee delen, maar door een helling is het achterste gedeelte ook makkelijk begaanbaar voor kinderwagens en bolderkarren. Vanaf het begin heeft deze winkel de verwachtingen waargemaakt en is het een vaste waarde in de Hoofdstraat.

ROERMOND - 1983

In 2012 is het filiaal in Roermond verbouwd of beter gezegd, heeft het filiaal een facelift gehad. De basis was reeds in 1998 neergezet tijdens de verbouwing naar het concept van Liesbeth van der Pol. Een belangrijk element daarin is natuurlijk de lichtkoepel, achterin de winkel. Het geeft ruimte en licht. In combinatie met de later toegevoegde plantenwand een rustige en prettige omgeving.

ROTTERDAM - 1970

De winkel in Rotterdam is ontstaan uit de fusie tussen Claudia Mode en Modehuizen Wittenveen. In 2000 gereloceerd naar de Lijnbaan en vervolgens verbouwd in 2011 naar concept van architect Francis Saris. Dit is de eerste winkel waar de groene platenwand is toegepast. De grote open etalages en de ronde vormen van de meubels maken een dergelijk vierkant hoekpand van deze grootte tot een rustgevende omgeving.

UTRECHT HOOG CATHARIJNE - 1973

Na in 1984 te zijn verbouwd vond hier de introductie plaats van het concept van architect Liesbeth van der Pol in 1997. Het grootste filiaal viel deze eer te beurt. Het concept sloeg zo aan dat er vele verbouwingen zouden volgen. Vanwege de transformatie naar een nieuw Hoog Catharijne is de winkel in 2014 schuin naar de overkant verhuisd, naar het voormalige Hoog Brabant pand. Medio 2017 is Claudia Sträter verhuist naar het nieuwe gedeelte van Hoog Catharijne. 

UTRECHT OUDE GRACHT - 1970

De winkel aan de Oude gracht is het vierde Claudia Sträter filiaal na de fusie tussen Claudia Mode en Sträter modehuizen. Toentertijd zat het hoofdkantoor hier boven de winkel, inmiddels zit dat in Diemen. Na in 1984 te zijn verbouwd volgde in 2003 de complete restyling naar het concept van Liesbeth van der Pol. De opvallende glaspui, de hoogte en de trap naar de kelder zijn herkenbaar.

ZEIST - 2011

De Slotlaan in Zeist, een locatie waar je Claudia Sträter kunt verwachten. Volgens het nieuwe concept ingericht: met de plantenwand en het scherm met de catwalkshow. Een mooie rustige winkelomgeving.

ZWOLLE - 2007

De dermate karakteristieke eigen stijl van dit pand heeft Claudia Sträter doen besluiten na de overname geen grondige verbouwing toe te passen, maar het pand alleen te schilderen. Het filiaal zit op een mooie plek, net buiten de drukte maar goed bereikbaar.

ONZE WINKELS IN BELGIË

ANTWERPEN - 2013

Elk zichzelf respecterend merk zal een vestiging in de modestad van België hebben, zo ook Claudia Sträter. Op de Huidevetterstraat tussen andere topmerken hebben we een indrukwekkende flagship gebouwd. De relatief smalle entree wordt begeleid door een 25 meter lange plantenwand, met echte planten. Deze worden automatisch voorzien van water door een sensor gestuurd irrigatiesysteem. Daarnaast is er een defile van mannequins die een overzicht geven van alle thema’s van het lopende seizoen. In het centrum van de winkel is een counter gebouwd waaraan een kop koffie genuttigd kan worden, ondersteund door een grote lichtkoepel. Hier kunnen de bezoekers zich laten inspireren door de voorbeelden getoond in de nieuwe kasten. Een top filiaal op een top locatie in een top stad.

HASSELT - 2013

De laatste in de rij van openingen in 2013. De stad is niet onbekend voor Claudia Sträter en omgekeerd is Claudia Sträter niet onbekend voor de stad. Alleen is de locatie niet dezelfde. Op de Zuivelmarkt is in het oude CKS pand na een ingrijpende verbouwing een passend Claudia Sträter filiaal neergezet. Het monumentale karakter van het pand is gerespecteerd, de inrichting is echter een moderne. Ook hier is de moswand geplaatst.

WAASLAND - 2013

Bij de herintrede in België in 2013 mag een winkel in het winkelcentrum van St-Niklaas niet ontbreken. Een mooie brede winkel op de begane grond in het altijd druk bezochte centrum. Een mix die garant staat voor succes. De uitstraling is weer een herkenbaar typisch Claudia Sträter concept, een ruime winkel waar de collectie goed tot haar recht komt. Ook deze winkel is voorzien van een moswand, voor meer info hieromtrent zie filiaal Hoorn.

WIJNEGEM - 2013

Een bescheiden, maar niet minder aantrekkelijke unit op de eerste etage van het centrum toont weer het beeld van Claudia Sträter zoals de klanten het zich herinneren. Ondanks dat de grootte het uitbrengen van de volledige collectie verhindert komen de topstukken in de knusse omgeving goed tot hun recht. Aan het aantal positieve reacties valt op te maken dat ook de klanten van weleer deze winkel opnieuw waarderen.

ONZE WINKEL IN LUXEMBOURG

ESCH - 1998

Na een ingrijpende verbouwing naar het concept van Liesbeth van der Pol een winkel met hoogte en licht op een uitstekende locatie. Het filiaal is een baken in Esch. Het staat op de nominatie om in het voorjaar 2014 een facelift te ondergaan. Dat verdient het.

ONZE WINKEL IN DUITSLAND

MÜNSTER - 2015

Bij de verdere groei van Claudia Sträter mag Duitsland niet over het hoofd worden gezien. Münster is de eerste stad waarin Claudia Sträter opnieuw een winkel opent en deze mooie stad is geen onbekend terrein voor ons. We kennen Münster al uit het verleden en keren dan ook graag terug. In september 2015 konden we de deuren openen aan de Prinzipalmarkt, het kloppende hart van de stad. Dit plein staat in de top vijf van mooiste pleinen in Duitsland en is dé plek in Münster om te zien en om gezien te worden. Met het openen van deze winkel in Duitsland heeft Claudia Sträter anno 2015 37 eigen winkels.